Кали - Новини


  • Кали прави подарък на феновете за 33-ия си рожден ден

02.10.2008

“Любов навреме” е името на новото парче на Кали, с което тя ознаменува 33-ия си рожден ден и навършването на 10 години от началото на музикалната си кариера. Песента е своебразен подарък за почитателите на звездата и завръщане към нейната баладична същност. Тя е и част от новия проект на певицата – албумът “The Best Of Kali: Ремиксирай ме”, в който тя събира дванадесет от най-големите си хитове през годините и две чисто нови песни.

„Любов навреме е песен, в която всички, които познават добре творчеството ми, ще могат да ме преоткрият. – споделя изпълнителката на “Ара мюзик” – Разказва за една красива любовна история, която се е случвала на всеки поне веднъж в живота. Но начинът, по който изживяваш любовта когато си на 20 и после на 33 години определено се различава и почитателите ми ще разберат това – сега те ще чуят една по-зряла Кали, по-наясно със себе си и със своите чувства. Една жена на 33, която знае какво иска от живота и как да го постигне.”

Завръщането към по-мелодичното звучене в песните й е в основата и на новия албум на Кали, който се очаква да излезе на пазара в началото на ноември. Всички парчета в него са изпяти по съвършено различен начин и обогатени с модерен аранжимент, с който певицата отново прави музикална революция в поп фолк жанра. „Съвсем скоро ще разкрия подробностите около новия си албум “Ремиксирай ме”. Подготвям специална изненада, свързана с него, в края на октомври!”, обясни Кали.
Режисьор на новия клип на Кали е Ники Нанков.


  • Кали продава "4-4-2"?

31.07.2008

Лятото се оказа доста ползотворен период за Кали в творческо отношение. Освен че работи усилено по новия си проект, който се очаква да бъде завършен през септември, и ходи по много участия в България и чужбина, тя получи и предложение да продаде правата за мегахита си “4-4-2” на турска музикална компания, която е заинтересована да направи песента в нов вариант.

Кали била приятно изненадана от направената оферта и не крие задоволството си: “Оказва се, че хората не са забравили по-старите ми хитове и те все още вдъхновяват и други артисти, както се вижда от развитието на нещата. Самата аз се замислям дали да не направя нов вариант на “4-4-2”, който да бъде специален подарък за всичките ми почитатели, за които тази песен означава много. Както и за мен, разбира се – “4-4-2” беше първият ми мегахит, който ме направи известна и все още продължавам да я пея по участия, защото хората искат да я слушат.”

Кали разкри, че все още обмисля отправеното й предложение.


  • Фолкпевици се цензурират

16.07.2008

Довчера фолкпевиците се състезаваха коя ще изпее песен с най-просташки текст, а днес се опитват да цензурират думите на свои колежки, съобщи в.”Експрес”.

Актуалният двубой в средите е между Мира и Кали. Първата се засегна от нападките на втората, която заяви, че хитът й “Дай ми, дай” е “химн на проститутките”. Парчето било елементарно и феновете на попфолка го запявали поради тази причина, смята устатата фолкфурия.

Най-конфликтната личност във фолкгилдията обясни, че отношението й към Мира не е на лична основа и няма за какво да я мрази. “Нека да не го приема като лична обида. Напротив, харесвам я, но не можах да си замълча, когато чух последната й песен. Иначе Мира е една изключително симпатична дама. Смятам, че не й отива да пее пошли текстове”, заключи една от ветеранките в чалгата.


  • Кали отслабна с 10 кг

23.06.2008

Певицата Кали пази диета по книгата ”Да отслабнем завинаги”, но главният виновник за топенето на килцата е стресът, предаде в. ”Стандарт”. Напрежението около шоуто ”Пей с мен” почти разболяло родната ни звезда.


Кали се беше заканила да си търси правата от шоуто си по съдебен път, защото заподозря нечестна игра. Тя все още се чувства обидена, но едва ли ще съди някого.


  • Дуетите Кали-Любен и Миро-Дивна оглавиха полуфиналните групи

23.05.2008

Дуетите в "Пей с мен” се разделиха на две полуфинални групи. Те се предвождат от първите два дуета във временното класиране – Кали и Любен, които спечелиха за втори път седмичната надпревара, и Миро и Дивна, които традиционно заемат челни места в генералното класиране. След последния редовен концерт този понеделник водачи във временното класиране са Кали и Любен. Те първи получиха възможността да изберат с кои от останалите дуети ще сформират полуфинална група, т.е. кои ще бъдат големите им съперници до финал в „Пей с мен”.


  • Стефани спасена от Кали в "Пей с мен"

15.05.2008

Кали предложи на дуетната половинка на Софи Маринова, Стефани, да остане в “Пей с мен” и да пее с нея и Любен. По този начин Кали буквално “спаси” младата Стефани от прекратяване на участието й в музикалното шоу, след като предишната й дуетна половинка – Софи Маринова, напусна надпреварата. “Харесвам Стефани. Тя притежава голям талант и заради това смятам, че трябва да й се даде още един шанс, защото това е целта на предаването” – обясни действията си Кали. Идеята й бе подкрепена и от останалите звезди в шоуто, които също пожелаха да поканят Стефани да пее с тях на някои от финалните концерти. Младото момиче не скри радостта си, че остава на сцената и благодари искрено на Кали за жеста й.


Лайфът в сряда се оказа забележителен за Кали не само заради емоционалните събития, развили се по време на вечерта. Тя и дуетният й партньор Любен спечелиха първо място в седмичното класиране с изпълнението си на вечният хит на Франк Синатра “Ню Йорк, Ню Йорк”, който явно допадна на зрителите най-много от всички конкурсни песни.
Безапелационната победа тази седмица изведе Кали и Любен на второ място в генералното класиране, като от върха на класацията ги дели съвсем малко.


  • Кали - почитателка на квартет "Славеи"

07.05.2008

Като заклет почитател на българската народна музика Кали не остана безразлична към изпълнението на Десислава, Мелинда и квартет “Славей” на концерта “Пей с мен” в понеделник и след края на песента им излезе на сцената и поздрави певиците. Емоционалната й реакция, която за първи път демонстрира изпълнител в шоуто, трогна както феновете, така и четирите дами от “Славей”. По-късно се оказа, че те също харесват много Кали и нейната музика. Топлите чувства между двете страни доведоха до уговорката, че ако в скоро време атрактивната певица реши да мине под венчило, квартет “Славей” лично ще я поздравят на сватбата й. “Разбира се, ние много харесваме Кали и с удоволствие бихме пели на сватбения й ден!”, заяви Надка Караджова.

И макар в скоро време Кали да не планира да изрича заветното “Да”, тя сподели, че да чуе великолепните гласове на четирите народни певици в такъв важен момент за нея би било сбъдване на една съкровена мечта.

На концерта в понеделник Кали и Любен трябваше да пеят с друга звезда. Те избраха Дичо, с когото изпълниха вечното парче “Две следи” и заслужиха бурните аплодисменти на публиката. В новата задача от конкурса “Пей с мен” изпълнителите ще трябва да се справят с песен от сферата на конкурентите си. Кали, която е дипломиран преподавател по джаз пеене разкри, че смята да изненада публиката именно с такова парче.

“И двамата с Любен обожаваме джаза, той интерпретира страхотно върху джаз елементи – сподели Кали. – Няма да разкрия коя ще е песента, само ще кажа, че е парче, което всички знаят и обичат. За представянето му подготвям и много интересна хореография, която се надявам да допадне на зрителите.”


Източник: Slava.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар