Румяна Попова - Новини


  • Румяна Попова с клип на "Българска хубост"

19.08.2008

Звездата на пиринската песен – Румяна Попова засне видеоклип на песента, с която закрива всички свои концерти – „Българска хубост”.

Певицата за първи път изпя авторската песен по текст на Джули Христова и музика на Сашко Велков на „Пирин фолк – Сандански 2002 г.”

„От доста време исках да заснема видеоклип на „Българска хубост”, защото имаше само лайв версия от Пирин фолк – сподели Румяна, – а песента наистина е невероятна и заслужава да има видеоверсия. Пея я на всеки свой концерт и е любимата на всичките ми почитатели. Докосва душата и сърцето ми и винаги закривам изпълненията си именно с нея” – допълва певицата.

Видеото е заснето в старинната и неповторима атмосфера на град Мелник.
Режисьор на клипа е Ненчо Касъмов, а за тоалетите се е погрижила самата изпълнителка.


  • Румяна Попова с два нови клипа

07.07.2008

Румяна Попова, която е фолклорна изпълнителка за 2007г. на Фен ТВ, зарадва всички свои почитатели с два нови видеоклипа. Певицата избра да заснеме „Марко пианицата” и DJ китката „Защо, девойко” в Мелник.

„Атмосферата на града напълно отговаря на избраните от мен песни – сподели Румяна – Този път хората ме виждат в малко по-различна светлина. Избрах тоалетите ми да са малко по-модерни, не са изцяло фолклорните костюми, с които съм се снимала досега. Снимките минаха без никакви проблеми и мисля, че се получи нещо много красиво и стилно” – доволна е певицата.

Режисьор на клиповете е Ненчо Касъмов, а за тоалетите се е погрижила самата изпълнителка.


  • Известни певци в кампанията “Новите песни и изпълнители за Пирин фолк 2008”

14.05.2008

Най-популярните изпълнители на македонски песни у нас Румяна Попова и Иван Дяков станаха лица на кампанията “Новите песни и изпълнители за Пирин фолк 2008”. Двамата бяха заснети в студиото на MSAT в София да призовават младите изпълнители и автори да участват в двата предстоящи кастинга за фестивала. Във видеоклипа за кампанията участват още бившата съпруга на футболния бос Костадин Хаджииванов - Виктория Дайреджиева, която спечели наградата за дебют от миналогодишния фестивал “Пирин фолк”, солистката на ансамбъл “Филип Кутев” - София Илиева и младата фолклорна надежда от “Пайнер” - Здравко Мандаджиев.


Кастингите ще се проведат на 7 и 8 юни, а до края на месец май е срокът, в който се събират новите песни. Селекционното жури, което ще бъде съставено от музиканти и експерти в македонската фолклорна област ще трябва да изберат по 20 изпълнители за двете конкурсни програми на фестивала - “Авторска песен на македонска фолклорна основа” и за “Изпълнителско изкуство”. Очаква се силно традиционно участието на певците от музикалните компании “Ара Мюзик” и “Пайнер мюзик”.
“Все повече интерес към фестивала проявяват възпитаници на музикалните училища в България”, съобщи директора на фестивала Светлана Фурнаджиева. До момента композиторите Валентин Пензов, Велик Дайреджиев, Светослав Лобошки, Александър Попов и други са подали песни за селекцията.


Самият фестивал ще се проведе на 5, 6 и 7 септември. Това решиха организаторите от община Сандански и телевизия MSAT. Новости тази година няма да липсват. Една от тях е, че на фестивалното жури ще се даде думата по време на конкурсните вечери, за да обосноват своето отлично или слабо гласуване за една или друга песен или изпълнител.

“Дяволския мост” край Кърджали ще се изгради като седем метров стоманен декор на сцената на летния театър в Сандански.


  • Румяна Попова открива наградите

14.03.2008

Звездата на пиринската песен – Румяна Попова е избрана да открие концерта на Първите годишни музикални награди на Фен ТВ!
Славеят на „Диапазон рекърдс” ще изпълни съвсем нова песен, направена специално за събитието.

Освен, че ще открие концерта, Румяна Попова е номинирана и в две категории – Фолклорна песен за 2007 г. с „Песен от Пирина” и за изпълнителка на годината. Нищо чудно да се повтори успехът на Румяна от „Пирин фолк – 2004”, когато грабна три награди и заслужено „отвя” конкуренцията.


Източник: Slava.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар