Славена - новото лице на поп-фолка?

Младата и изключително талантлива изпълнителка Славена неотдавна подписа договор с Diapason Records.

Славена не е нейният артистичен псевдоним, а истинското й име, с което тя се гордее.
Тя е родена на 19 юли 1986г в гр. Стара Загора. Възпитаничка е на музикалното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” гр. Котел, от където са започнали пътя си много талантливи фолклорни и поп-фолк изпълнители. В момента Славена е студентка трети курс във Варненски свободен университет „Черноризец храбър” – специалност Българска народна хореография. Нейната истинска любов и призвание е музиката.

Първото й парче, реализирано съвместно с Diapason Records е „Минута невнимание”. Песента е авторска – по текст на Росен Димитров, музика и аранжимент - на Теодор Ташев. С нея русокосата чаровница се представи на Десетите годишни музикални награди на сп. „Нов фолк”. Към парчето има голям интерес и от месеци звучи в клубове и дискотеки.

Славена вече е готова със записа на новата си песен „Разпродажба на мечти”. Текстът е на Дали Иванова, а аранжиментът на Даниел Ганев. Макар че прави първите си стъпки в поп-фолка, Славена доказва, че не се бои от риска. В самото начало залага на авторска песен, а при реализацията на второто си парче – на сложното музикално изпълнение и нестандартен провокативен текст.

В момента певицата се подготвя за снимките на клип на „Разпродажба на мечти”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар