Рени - Новини


  • Рени на концерт в НДК

25.09.2008

На 16 октомври ще се проведе сборният концерт "Мост на Балканите", който събира трима от най-големите имена на сръбската музикална сцена за първи път в София. Популярна песен изпята от Шабан Шаулич, Мирослав Илиич и Рени ще постави финалната точка на събитието, което ще се проведе в Зала 1 на НДК.

В момента тримата изпълнители уточняват подробностите около различните партии на песента, аранжимента и тоналността в директна интерактивна връзка. Песента, която ще пеят, е сред най-популярните мелодии и публиката със сигурност ще я запее заедно с тях, коментираха организаторите на концерта и допълниха, че за първи път за концерт от такъв мащаб билети се пускат в продажба и в съседна Сърбия поради факта, че там е много трудно да видиш Шабан Шаулич, Мирослав Илич и Рени на една сцена.

"Радостното е, че Рени - доказана певица, както у нас така и в своята родина, ни обедини да пеем заедно за феновете ни на Балканите и то в София", заяви Шабан Шаулич в интервю за сръбските медии. От своя страна Мирослав Илич се похвали, че в последния сръбски албум на Рени пее на български език и вече се е изявявал като нейн дуетен партньор. Осем от най-добрите музиканти в България ще акомпанират на тримата изпълнители.

"Не обичам известността за един звезден миг, предпочитам да постигам успехите си трудно, но да бъдат истински, коментира Рени своето предстоящо участие в концерта. Това е рекорд за изпълнителката, която прави концерт за втори път в една година в НДК. Първият за тази година беше през месец март, когато Рени отбеляза своя 20 годишен юбилей на професионалната сцена. Тя ще изпее най-големите си хитове на сръбски език, но няма да пропусне да изпее и на български език две от емблематичните си "златни песни", съобщиха от екипа на изпълнителката.

"Отговорността за мен е двойно по-голяма, защото трябва да представя освен страната си в този концерт и да докажа класата си професионален артист-изпълнител не само за България, но и за Сърбия, коментира Рени.


  • Сашка Васева съди Рени

15.09.2008

Сашка Васева ще заведе дело срещу колежката си Рени. Това е първият случай в историята на БГ чалгата, при който отношенията между представителите на жанра ще се решават в съда.

Причината Васева да започне съдебна битка е, че според нейната истина Рени я унизила. Според информационни агенции и различни издания Рени оценила колежката си на обидните 40 лева хонорар. Толкова и предложила изпълнителката да пее в заведението й “Планета”. Според запознати Сашка се пазарила за 100 лева на вечер, но Рени отсякла, че певицата на оркестъра взима 40, но за неяще направи компромис и ще и плаща по педесетачка, на което Сашка обидено отказала.

Рени обаче разказва съвсем друга история за случващото се. “Сашка Васева сама ме потърси, за да ми се оплаче че има отново семейни и финансови проблеми и че желае да се върне към пеенето като вземе участие в музикалната програма в моя “Планета клуб”. Аз я свързах с моя съдружник и управител на заведението като го помолих да се срещне със Сашка Васева, за да поговорят отностно нейно представяне в програмата на клуба. Двата телефонни разговори, които проведох със Сашка Васева бяха единствената ми допирна точка с нея , въпреки, че колеги ме съветваха да нямам взимаме даване с “дупнишката Мадона”, защото била много несериозна и поредното и връщане към сцената било отново само една ПР-акция. След като разбрах, че не се е съгласила на предложените от нас условия, както и за репертоара, който трябва да пее на живо всяка вечер с големия и професионален оркестър в заведението Сашка започна да ме напада в изказвания в различни медии. Аз не се нуждая от реклама. Имам активна концертна дейност. В момента предстои да открия Есенния панаир в град Враца и още представяния на новия ми албум “Опа опа” в някои дискотеки в страната. Преди дни се прибрах от фестивала Пирин фолк в Сандански и се готвя за голям концерт със своите сръбрски колеги Шабан Шаулич и Мирослав Илиич в НДК през октомври. Това, че Сашка Васева злоупотребява с името ми и желанието ми да и бъда в полза ме кара в бъдеще да не помагам и на други мои колеги и млади изпълнители, за да не уронват имиджа ми и да забъркват името ми в несъществуващи скандали от които нямам нужда”, коментира изпълнителката на хита “Като птица”.


  • Рени представи новите си песни в Пловдив и награди риболовци

11.08.2008

Състезание за най-бързо ловене в басейн с голи ръце на шаран се проведе в Пловдив. Певицата Рени даде старт на водното шоу, което беше организирано от популярния пловдивски бизнесмен Иван Диколаков. Той покани Рени за да представи песните си от своя нов сръбски албум "Опа-опа", както и да награди смелчаците със своя диск и DVD албум.

Победителят в надпреварата получи и още една награда- 200 евро за бързите си реакции и уменията да лови с голи ръце риба. Ловенето на шаран в басейн е традиционно за летните партита, които организира всяка година на частният си басейн г-н Диколаков в Пловдив, обясни Рени, която в рамките на час раздаваше автографи и се снимаше с гостите поканени на събитието. По време на представянето си РЕНИ покани и изпълнителят-класика в ромските песни Сашо Роман, който изпя заедно с нея емблематичната песен "Йорговани".


  • Рени задмина Карла Бруни

22.07.2008

Фолкпевицата Рени изпревари Карла Бруни, но не като следващата първа дама в Елисейския дворец. Нашата изпълнителка продаде повече албуми, отколкото съпругата на френския президент Никола Саркози, която също се изживява като певица, предаде в.”Стандарт”.

Бившата манекенка засега е продала от третия си албум “Сякаш нищо не се е случило” 14 100 копия, като той се разпространява в Италия, Германия и Великобритания.

Нашата Рени пък продаде целия тираж на албума си “Опа, опа” – 17 000, като той се предлага у нас и в Сърбия. И сега ще пуска нов тираж на продукта си. Според запознати това е рекорд за най-бърза продажба на нов музикален продукт у нас.


  • Рени отпразнува рождения ден на сина си

30.06.2008

Българската звезда Рени подготви изцяло партито за 4-тия рожден ден на своя син Борис-младши. „Много съм щастлива и аз и Борис, че синът ни става на 4 години и толкова много близки, приятели, много деца и мои колежки честитиха празника на Борис-младши”, сподели щастливата майка и певица и допълни, че не съжалява, че през последните години е обърнала повече внимание на семейството си отколкото на музикалната кариера.

„Стремях се да балансирам всичко, но сега след големия концерт в НДК и издването на сръбския ми албум стартирам и серия от концерти в страната в най-големите курортни комплекси и открити заведения”. С тази новина Рени откри партито по случай рождения ден на Борис-младши, който се радваше на вниманието на своите приятели, многото подаръци, многоетажната торта, велосипед, футболна топка и други. Партито не пропуска и певицата Есил Дюран, която е близка приятелка на Рени. На мобилният си телефон Рени получи много съобщения и обаждания от свои колежки и приятелки по случай празника на синът си. Всички присъстващи поздравиха с песен и пожелания Борис-младши, а няколко часа бяха необходими на малките палавници, за да изядат многобройните сладкиши и тортата.


  • Рени скъса с продуцентската къща на Лепа Брена

22.06.2008

Единствената ни родна поп-фолк изпълнителка, която проби и в Сърбия, Рени, е прекратила договора си с продуцентската къща “Grand Production”, която е собственост на самата Лепа Брена, съобщи в. “Експрес”.

Според запознати голямо влияние за прекратяването на договора оказал натискът от предишната музикална компания, издавала албуми на Рени – “Пайнер”, които пък са лицензиран представител на “Grand Production” за България.


  • Рени с нов сръбски албум за ЧРД

01.06.2008

Фолк иконата Рени отпразнува рождения си ден в тесен семеен и приятелски кръг в Планета клуб. На връх празника й в Сърбия бе издаден 4-ят пореден сръбски албум, носещ звучното заглавие „Мачка”. Рени е единствената българка, издавана и обичана в западната ни съседка. У нас албумът ще се появи на пазара на 17 юни със заглавие „Без граници” и комбиниран с ДВД от концерта й в зала 1 на НДК.


На пищното тържество дойде да я поздрави нейната близка приятелка актрисата Албена Александрова, а сред подаръците на певицата бяха маркови бижута, модни аксесоари и парфюми. Най-романтичният дар обаче Рени получи от спътника в живота си Борис, който я изненада приятно с предстояща двуседмична почивка на остров Бали.


Най-много на уникалната тортата с надпис: „Обичам те! Борис”, се радваше синът на фолк фурията Борис-джуниър, който помогна на мама да духне няколкото символични свещички.


Източник: Slava.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар